Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης – Ο λόγος στους πολίτες: Όλα μπορούν να γίνουν, αλλά χρειάζεται τόλμη, θέληση και όραμα

Τις δικές του σκέψεις στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης καταθέτει μέσω του enikos.gr ο Δημήτρης Τσακαλίδης από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσακαλίδης υπογραμμίζει ότι  η  Ευρώπη θα έχει μέλλον και θα κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς παγκοσμίως και προς όφελος ιδιαίτερα των πολιτών της, “μόνο με αναγκαίους συμβιβασμούς, άρα και γενναίο σπάσιμο αυγών”.

Παράλληλα, τονίζει ότι χρειάζεται τόλμη, θέληση και όραμα.  Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Τσακαλίδης σημειώνει πως “πραγματική ενοποίηση της Ευρώπης” είναι “Ομοσπονδία Κρατών” με:
“Κοινή εξωτερική πολιτική, κοινή αμυντική πολιτική, κοινή νομισματική πολιτική, κοινή δημοσιονομική πολιτική, κοινή οικονομική πολιτική με ισοδύναμη ανάπτυξη των κρατών μελών και συγχρόνως έμφαση στο περιβάλλον” αλλά και “κοινή εργατική και κοινωνική πολιτική.
Κοινή αγροτική πολιτική, πάντα με σεβασμό στην ιστορία, στα ήθη και έθιμα και στις ιδιαιτερότητες κάθε κράτους μέλους, διότι μιλάμε για Ευρωπαϊκά κράτη με ανεξίτηλο αποτύπωμα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι”.
Όπως επισημαίνει ο κ. Τσακαλίδης στο enikos.gr, “όλα μπορούν να γίνουν, αλλά χρειάζεται τόλμη, θέληση και όραμα! Αλλά και αναγκαίους συμβιβασμούς. Άρα και γενναίο… σπάσιμο αυγών” και συμπληρώνει: “Μόνον έτσι η Ευρώπη θα έχει μέλλον και θα κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς παγκοσμίως και προς όφελος ιδιαίτερα των πολιτών της”.

Γράψε στο enikos.gr την άποψή σου για τo Mέλλον της Ευρώπης

Μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα αποτελεί η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: Για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τους Ευρωπαίους και, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που διατυπώνονται. Πρόκειται για μια ανοιχτή, δημιουργική διαδικασία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι ενεργά.
 Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Παράλληλα, τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]).  Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.