Καχριμάνης: Η επανεκλογή μου όπλο για διεκδικήσεις

Καχριμάνης: Η επανεκλογή μου όπλο για διεκδικήσεις

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης επανεξελέγη περιφερειάρχης Ηπείρου, με ποσοστό 50,88%, ενώ είναι ο μοναδικός στη χώρα, που εκλέγεται από τον α’ γύρο της αναμέτρησης.

Ο κ. Καχριμάνης που είχε συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, πριν από λίγο δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε η μόνη Περιφερειακή Αρχή της Ελλάδος που εκλέχτηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Αυτό μας προσθέτει ευθύνες. Αποτελεί όμως ένα επιπλέον “όπλο” στις διεκδικήσεις μας από το κεντρικό κράτος, το οποίο όχι μόνο θα αισθάνεται πιο δυνατή τη φωνή μας, αλλά θα είναι υποχρεωμένο να ανταποκρίνεται καλύτερα στα αιτήματα και τις απαιτήσεις της Ηπείρου. Οι Ηπειρώτες να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους».

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου έδωσε συγχαρητήρια στις δημοτικές Αρχές που εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο και ευχήθηκε να έχουν έναν καλό και εποικοδομητικό αγώνα όσες μετέχουν στις επαναληπτικές της Κυριακής και πρόσθεσε: «Τους διαβεβαιώνω ότι όλοι τους θα είναι συνεργάτες μας στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της Ηπείρου».

Το σύνολο των παρατάξεων που μετείχε στις Περιφερειακές εκλογές θα εκπροσωπείται τελικά στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη που κέρδισε τη νίκη από την πρώτη Κυριακή θα έχει συνολικά 31 έδρες.

Η παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη με 24,7% εκλέγει δέκα περιφερειακούς συμβούλους.

Ο Γιώργος Ζάψας, που υποστηρίχτηκε από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, πήρε ποσοστό 9,5% και θα έχει τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους, ενώ η Όλυ Τσουμάνη του ΚΚΕ, κερδίζει τρεις έδρες.

Η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 4% εκλέγει δύο περιφερειακούς συμβούλους, ενώ εκλέγεται και ο Νίκος Ζήκος με την Αριστερή Παρέμβαση καθώς συγκέντρωσε το 2,9% των ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ