Αυτόνομο στις ευρωεκλογές το κόμμα των Τουρκόφωνων Θράκης

Αυτόνομο στις ευρωεκλογές το κόμμα των Τουρκόφωνων Θράκης

 

Αυτόνομο κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου το κόμμα των Τουρκόφωνων της Θράκης, D.Ε.Β, με το όνομα «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ), με ατζέντα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε το ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία.

Για να δώσουμε το «ΠΑΡΩΝ» και το μήνυμα ότι «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πατρίδα μας, την Ελλάδα, της οποίας είμαστε πολίτες και για να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά και στα δίκαια αιτήματα μας, ως ΚΙΕΦ θα λάβουμε μέρος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014.

Πιστεύουμε πως οι εκλογές αυτές θα δώσουν μια ώθηση στο δημοκρατικό και δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και θα συμβάλουν στον αγώνα για να ακουστεί η φωνή και τα προβλήματα μας τα οποία εδώ και δεκαετίες παραμένουν άλυτα».

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλί Τσαβούς είχε πει: «Μια μέρα αυτοί, που αγνοούν εμάς, αυτοί που αγνοούν το μεγάλο τουρκικό έθνος, θα διαψευσθούν. Εμείς στεκόμαστε ορθοί και ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ