Βουλή: Σήμερα κατατίθεται το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο – Όλα όσα θα προβλέπει

Σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το enikonomia.gr

Όπως γνωστοποίησε στο MEGA, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στις συντάξεις Ιανουαρίου «θα φανεί η τέταρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Και στις συντάξεις Φεβρουαρίου θα δοθούν οι αυξήσεις οι κανονικές, το 7,5% μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου. Θα κατατεθεί σήμερα το νομοσχέδιο που θα προβλέπει και τη σχετική ρύθμιση για όλους».

Νέο νομοσχέδιο: Ποιες θετικές ρυθμίσεις έρχονται -Όλα όσα είπε ο Χατζηδάκης

«Σε αυτό νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα υπάρχουν και μια σειρά από σημαντικές ρυθμίσεις όπως είναι οι δόσεις προς τον ΕΦΚΑ που εναρμονίζονται με την εφορία  από 12 πάνε 24. Άρα είναι θετικό μέτρο για τους ασφαλισμένους. Και επίσης η παραγραφή των απαιτήσεων του ΕΦΚΑ πάει από τα 20 χρόνια στα 10 χρόνια για όσους δεν έχουν ειδοποιηθεί, σύμφωνα και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο «υπάρχουν και άλλες θετικές ρυθμίσεις για παράδειγμα: οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κανείς για να έχει δικαίωμα να πάρει σύνταξη αναπηρίας οι οποίες εναρμονίζονται. Σε άλλα ταμεία ήταν 67%  μίνιμουμ, σε άλλα ήταν 50% μίνιμουμ. Τώρα το πάμε σε όλα  50% μίνιμουμ έτσι ώστε να υπάρχουν ίδιοι κανόνες  για τους ανάπηρους».

Υπενθύμισε δε ότι τα ΚΕΠΑ θα ψηφιοποιηθούν. «Για τους ανάπηρους αναβαθμίσαμε πρόσφατα και τα ψηφιακά ΚΕΠ για να πηγαίνει γρηγορότερα η διαδικασία και να μην πηγαίνουν κάθε τρεις και λίγο και καταθέτουν άλλα χαρτιά τους στις Επιτροπές. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει και επισήμως η κάρτα αναπηρίας.  Αυτή θα είναι μία ψηφιακή κάρτα και θα ισχύει για όλες τις επαφές του αναπήρου με όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Έτσι θα γίνει λιγότερο δύσκολη η καθημερινότητα των αναπήρων».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ