Σεργκέι Λαβρόφ: «Μύλος» για την υγεία του – Η απάντηση του κυβερνήτη του Μπαλί και η ανάρτηση του Ρώσου στην πισίνα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ βγήκε από το νοσοκομείο και η υγεία του είναι καλή, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπαλί.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τσεκ απ και επέστρεψε αμέσως, διευκρίνισε ο κυβερνήτης, Ουαγιάν Κόστερ. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο Λαβρόφ βρίσκεται στο ξενοδοχείο του και ετοιμάζεται για την σύνοδο κορυφής της G20.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαψεύσει ως fake news πληροφορία του Associated Press ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά την άφιξή του στο Μπαλί.


Ο ίδιος ο Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε τις πληροφορίες του Associated Press, εμφανιζόμενος στη κάμερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με σορτς και T-shirt διαβάζοντας έγγραφα. «Γράφουν για καμιά δεκαριά χρόνια ότι ο πρόεδρός μας είναι άρρωστος…αυτό το είδος του παιγνιδιού δεν είναι καινούργιο στην πολιτική», τόνισε.

Φωτογραφία: Сергей Лавров

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διέψευσε γρήγορα την αναφορά ως «ψεύτικη». «Ο Σεργκέι Βικτόροβιτς και εγώ βρισκόμαστε εδώ στην Ινδονησία και διαβάζουμε τη ροή ειδήσεων και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας», έγραψε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.

Αργότερα, η Ζαχάροβα δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο Λαβρόφ, καθισμένος στη βεράντα, αποκαλεί τις αναφορές περί νοσηλείας του «πολιτικό παιχνίδι» και καλεί τους δυτικούς δημοσιογράφους «να είναι ειλικρινείς». «Και εδώ και περίπου 10 χρόνια λέγεται ότι ο πρόεδρός μας είναι άρρωστος», λέει ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ ταξίδεψε στη σύνοδο κορυφής της G20 στη θέση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα παραστεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ