Αγρότες: Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ – Ποια είναι τα αιτήματα τους

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας, στη διασταύρωση της Νάουσας, στη Κρύα Βρύση και σε άλλα σημεία της Μακεδονίας προκειμένου να ικανοποιηθούν μια σειρά από αιτήματά τους, σύμφωνα με το enikonomia.gr 

Σύμφωνα με το Open και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία”, ο αγροτικός κόσμος, οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι ζητούν μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης για τις αυξήσεις που υπάρχουν στις τιμές των λιπασμάτων, στο ρεύμα αλλά  και στο πετρέλαιο κίνησης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Τι λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας

Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης στον ΑΝΤ1.

«Ύστερα από γενικές συνελεύσεις που έχουμε κάνει αγρότες σε όλη την Ελλάδα κατά τόπους σε νομούς πήραμε απόφαση να κάνουμε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Γιατί δεν μπορεί άλλο ο αγρότης να προχωρήσει λόγω κόστους παραγωγής, της απώλειας παραγωγής» τόνισε.

«Έχουμε ζημιές από το καλοκαίρι που δεν έχουμε πληρωθεί. Το πετρέλαιο είναι στα ύψη. Μπορούμε  να πηγαίνουμε στο χωράφι μας να κάνουμε τις δουλειές μας με πετρέλαιο 2 ευρώ;  Είναι δυνατόν; Το λίπασμα, τα αγροεφόδια τα αγοράζαμε πέρυσι με 20 ευρώ και φέτος τα αγοράζουμε με 40 ευρώ. Ο πόλεμος που έγινε φταίει ;» σημείωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ANT1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ