Βερναρδάκης: Αύξηση κατώτερου μισθού και συλλογικές συμβάσεις

Για τις δύο «εμβληματικές» πολιτικές επιλογές που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα από τον Σεπτέμβριο και μετά, την αύξηση του κατώτερου μισθού και την πλήρη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Βερναρδάκης αναφέρει ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει σταθερά και συσπειρώνει γύρω από το πρόγραμμά του όλες τις δημιουργικές κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις της χώρας και ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται άνθρωπος μεγάλων στρατηγικών ικανοτήτων και αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας»,

Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ η σημερινή ηγεσία της «περνά με απίστευτη ευκολία από τον ακραίο οικονομικό νεοφιλελευθερισμό στον ακροδεξιό τυχοδιωκτισμό», συμπληρώνει.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ διεισδύει ακόμα περισσότερο στον κοινωνικό χώρο του λεγόμενου «κέντρου», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Εν συνεχεία ο κ. Βερναρδάκης αναφέρεται στην τελευταία καμπάνια του Μεγάρου Μαξίμου που έγινε μέσω βίντεο και υπογραμμίζει τις δύο καινοτομίες της επικοινωνιακής αυτής προσέγγισης: Πρώτον, αναφέρεται σε πράγματα που έγιναν και όχι για κάτι που θα γίνει στο μέλλον. Και δεύτερον, μιλά με πρόσωπα πραγματικά και με πλάνα αληθινά, χωρίς τη χρήση ηθοποιών.

Ο κ. Βερναρδάκης καταδεικνύει ότι τα περιφερειακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση έχουν συνέχεια και ο πρωθυπουργός μπορεί να διαπιστώνει ανά πάσα στιγμή on line ποια η πρόοδος σε 650 συμφωνημένες δράσεις. Μιλά όμως και για την «κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» για την απόδοση των ανενεργών στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, σημειώνοντας ότι «το Υπουργείο Άμυνας έχει ήδη επεξεργαστεί την απόδοση 75 περίπου τέτοιων χώρων σε όλη την Ελλάδα και η απόδοσή τους γίνεται σταδιακά».

Ενώ όσον αφορά την προσφορά του Γιάννη Μπουτάρη στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός σημειώνει ότι ο δήμαρχος «έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης σε όλα τα επίπεδα (…) η συνεργασία με τον δήμαρχο είναι εξαιρετική, αντικειμενικά έχουμε συμπορευθεί στην προοδευτική αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης».

Τέλος στο θέμα για τα συλλαλητήρια, ο κ. Βερναρδάκης τα χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτα», εξηγώντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτά (…) στις δημοκρατίες όμως, η υπεύθυνη κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων». Ζητά όμως από τις προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν, να προσέξουν να μην γίνουν, άθελά τους, όπως λέει, «’εργαλεία’ στα χέρια ακραίων εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων που έχουν άλλες στοχεύσεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, στα μείζονα ζητήματα «δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στα κόμματα που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση», ενώ κατηγορεί, με σκληρή γλώσσα, το παλιό σύστημα ότι «αφού απέτυχε παταγωδώς στο εμπόριο του «φιλευρωπαϊσμού», πέρασε στην παλιά αγαπημένη του μπίζνα της εθνικοφροσύνης».

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ