Το… μισό υπουργικό θα δει ο γγ του ΟΟΣΑ

Το… μισό υπουργικό θα δει ο γγ του ΟΟΣΑ

 

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Ανάπτυξης και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει αύριο Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία που επισκέπτεται τη χώρα μας.

Ο κ. Γκουρία θα συναντηθεί στις στις 10.30 με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και λίγο αργότερα στις 11:45, στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα. 

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας όπου θα συναντηθεί με τον Κωστή Χατζηδάκη στις 12.15. Στις 12.30 οι κ.κ. Χατζηδάκης και Γκουρία θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για την έρευνα του ΟΟΣΑ σχετικά με την πολιτική ανταγωνισμού και την άρση των εμποδίων εισόδου στην αγορά στην Ελλάδα. 

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  στις 16.45. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, θα συζητηθεί η πορεία της μελέτης που έχει αναλάβει ο ΟΟΣΑ για τη μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς πολιτικής. Σε αυτήν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μετά την καταγραφή των πλέον επιβαρυντικών και «ενοχλητικών» υποχρεώσεων πληροφόρησης, ο ΟΟΣΑ θα επισημαίνει ποιες από τις υποχρεώσεις αυτές προκαλούν τα μεγαλύτερα διοικητικά βάρη και θα προτείνει την κατάργησή τους προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό βάρος κατά 25% και να ευνοηθεί η ανταγωνιστικότητα και η επιχειρηματικότητα εν γένει στη χώρα μας.

Ο κ. Γκουρία στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα: “Μεταρρυθμίσεις για το μέλλον: Οικοδομώντας μια πιο ισχυρή και δίκαιη ελληνική οικονομία” που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ