Telegraph: Ρητορική απάτη η επίτευξη συμφωνίας

Για νέα ρητορική απάτη περί επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών στην ευρωζώνη κάνει λόγο εριστικό δημοσίευμα στην Telegraph.

«Οι προκλητικοί  Έλληνες αναγκάζουν την Ευρώπη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς η ωρολογιακή βόμβα φτάνει στο σημείο έκρηξης», αναφέρει δημοσίευμα στην Telegraph. «Οι πιστωτές στην ευρωζώνης έχουν πιάσει την Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα από το σβέρκο, αλλά αυτός έχει ένα μαχαίρι στο λαιμό τους».

Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες καταλήγουν στο  συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συμφωνήσει, όπως αναμενόταν και ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Όπως υποστηρίζει, ξαφνικά  την τελευταία στιγμή, οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να μιλούν για «πρόοδο» και ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά λέει πως θα προωθήσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Η Ελλάδα τώρα προειδοποιεί ανοιχτά ότι η «στιγμή της αλήθειας» θα έρθει στις 5 Ιουνίου, όταν η  χώρα δεν θα πληρώσει τα 300 εκατ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στην Ελλάδα έχει αποτελέσει – σχετικά – αντικείμενο συμφωνίας αλλά εξακολουθούν να επιμένουν οι ευρωπαίοι στους δημοσιονομικούς στόχους που παγιδεύουν την Ελλάδα σε ένα φαύλο κύκλο χαμηλής ανάπτυξης χωρίς επενδύσεις.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ανέφερε ότι οι αρχές της ΕΕ ενδιαφέρονται μόνο για την εξασφάλιση της υποβολής των μεταρρυθμίσεων.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η ομάδα των δανειστών έχει ζητήσει μεταρρυθμίσεις, όπως είχε ζητήσει και στο παρελθόν από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.

Οι ευρωπαίοι πολιτικοί σε καμιά περίπτωση δεν αναγνωρίζουν ότι τελικά τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα δεν είχαν στόχο να διασώσουν την χρεοκοπημένη Ελλάδα αλλά να διασώσουν το ευρώ και αρνούνται πως ό,τι έγινε, συνέβη για να αποτρέψουν μια πανευρωπαϊκή τραπεζική κρίση σε μια εποχή που η Ευρωζώνη δεν είχε άμυνες εναντίον μιας πιθανής μόλυνσης.

Δείτε επίσης:

Φίλης: Δεν έχουμε χρήματα για το ΔΝΤ…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ