Συντάξεις: Οι επόμενες πέντε πληρωμές – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αναδρομικά και συντάξεις θα δοθούν το επόμενο διάστημα σε πέντε κατηγορίες συνταξιούχων σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. Αναλυτικά:

1.Την προκαταβολή σύνταξης 360 ευρώ ή 384 ευρώ θα λάβουν μέσα στον Απρίλιο οι νέοι συνταξιούχοι που θα καταθέσουν από σήμερα ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης στη διεύθυνση ( www.efka.gov.gr/el/synaxioychoi/aitisi .

2.Mέσα στον Απρίλιο αναμένεται να δοθούν οι προκαταβολές και τα αναδρομικά στους εν αναμονή συνταξιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση στο gov.gr για τις εκκρεμείς συντάξεις.

3.Παράλληλα σε αναμονή για να τους καταβληθούν αυξήσεις ή αναδρομικά ή και τα δύο μαζί βρίσκονται ακόμη 3 κατηγορίες συνταξιούχων. Αναλυτικά, αυτές είναι οι εξής:

-Κληρονόμοι συνταξιούχων

Στις 12 Απριλίου του 2021 θα καταβληθούν τα αναδρομικά ποσά για το 11μηνο (Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016) στους κληρονόμους, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

-Αναδρομικά για πάνω από 30 έτη ασφάλισης

Μετά το Πάσχα θα δοθούν τα αναδρομικά και αυξήσεις στους συνταξιούχους που έχουν αποχωρήσει με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , Κωστής Χατζηδάκης. Σημειώνεται ότι οι νέες αυξήσεις που προκύπτουν από τους νέους συντελεστές ανατρέχουν στον Οκτώβριο του 2019 καθώς αντιμετωπίζουν σχετική απόφαση του ΣτΕ η οποία θα δημοσιεύθηκε τότε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, εκτιμάται ότι πρώτοι θα πληρωθούν 50.000 νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 και στη συνέχεια 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι (οι προ του Μαΐου 2016) για τους οποίους θεωρείται πως το ζήτημα είναι πιο πολύπλοκο. Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι συνταξιούχοι θα λάβουν εφάπαξ την αύξηση που δικαιούνται ενώ οι παλαιοί θα τη λάβουν σε 5 ετήσιες δόσεις.

-Απασχολούμενοι συνταξιούχοι

Με την πληρωμή των συντάξεων του Ιουνίου θα δοθούν αυξήσεις κατά 75% και αναδρομικά στους απασχολούμενους συνταξιούχους ( μείωση πέναλτι με τον νόμο Βρούτση). Τυχεροί θα είναι περίπου 400 απασχολούμενοι συνταξιούχοι του Δημοσίου. Επίσης θα δουν άμεσα αύξηση και αυτοί που είτε θα βγουν τώρα στη σύνταξη είτε θα πιάσουν τώρα δουλειά. Ωστόσο οι υπόλοιποι απασχολούμενοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις και αναδρομικά –εκτός απροόπτου με τις πληρωμές Ιουνίου.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ