Συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους βλέπει ο Σαπέν – ΒΙΝΤΕΟ

«Νομίζω ότι θα έχουμε σήμερα μία συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Θα μιλήσουμε για την κατάσταση στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προόδους, Είναι η πρώτη κυβέρνηση που έχει πραγματοποιήσει τις  μεταρρυθμίσεις μέχρι τώρα. Φυσικά υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Πρέπει να πάρει κι άλλα μέτρα και αυτό δεν αφορά μόνο τον δημοσιονομικό τομέα», σχολίασε ο Μισέλ Σαπέν.

«Η Ελλάδα αφού σέβεται τις δεσμεύσεις της, πρέπει και η Ευρώπη να το κάνει. Μέσα στο πλαίσιο αυτών των δεσμεύσεων, πρέπει να λάβουμε μέτρα για να ελαφρύνουμε το χρέος. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για βραχυπρόθεσμα μέτρα, όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και νομίζω ότι θα έχουμε μία συμφωνία ως προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, μετά θα πρέπει να συνεχίσουμε  να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε συνολικά το θέμα του χρέους. Υπάρχουν βέβαια αντιφάσεις και κάποιες συγκρούσεις μεταξύ των μεν και των δε, αλλά νομίζω ότι είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε κάτι θετικό σήμερα», τόνισε ο Σαπέν.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την Ελλάδα και είναι μέλος της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης:

Δεν θα πάει στο Eurogroup ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup: Τρία βήματα για συμφωνία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ