Στο Μαξίμου ο πρόεδρος της κινεζικής ΖΤΕ

Στο Μαξίμου ο πρόεδρος της κινεζικής ΖΤΕ 

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής της εταιρείας ΖΤΕ Χου Γουέι Γκι. Στις δηλώσεις του ο κ. Χου επεσήμανε ότι η κινεζική εταιρεία επιθυμεί να υλοποιήσει δύο project τα οποία μετά την ολοκλήρωσή τους θα προσφέρουν 400 με 600 νέες θέσεις εργασίας.

«Έχουμε 2 project που θέλουμε να γίνουν στην Ελλάδα. Το ένα είναι κέντρο διαμετακομιστικό και το άλλο είναι κέντρο επισκευών και επιστροφής», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΖΤΕ και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα 2 project θα προωθήσουν την Οικονομία της χώρας και με την ολοκλήρωσή τους θα προσφέρουν 400 με 600 θέσεις εργασίας στην αγορά και στη χώρα. Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πολύ αυτά τα project που σκοπεύουμε να κάνουμε. Έχουμε την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.

«Είναι σημαντικό ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών πιάνουν τόπο, διότι έχουν αντανάκλαση σε εμπιστοσύνη από την πλευρά αξιόπιστων διεθνών επενδυτών. Και είναι, επίσης, σημαντικό ότι οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού και οι προσπάθειες οι δικές μας στο υπουργείο Ανάπτυξης και στα άλλα υπουργεία δεν πάνε χαμένες», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ ο κ. Μηταράκης τόνισε με την σειρά του:

«Αλλάζει η εικόνα του κόσμου για την Ελλάδα. Και η χώρα έχει ξαναμπεί, πλέον, πάλι στον χάρτη των μεγάλων επενδύσεων. Έχουμε μία στρατηγική θέση σαν πύλη εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στρατηγική μας θέση εκμεταλλευόμαστε με συγκεκριμένα έργα, όπως τα έργα που ανακοινώνει σήμερα η ΖΤΕ».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ