Reuters:Θα χρειαστούν επιπλέον 20 δισ €

Reuters:Θα χρειαστούν επιπλέον 20 δισ €

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γνωστή ως η τρόικα έχουν ήδη υπολογίσει πόσα επιπλέον χρήματα θα χρειαστεί εάν δοθεί παράταση μέχρι το 2016 αντί για το 2014 για να φθάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 4,5 % του ΑΕΠ, όπως συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο, μεταδίδει το Reuters.

Τα αρχικά συμπεράσματα της τρόικας δείχνουν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση 16 έως 20 δισ ευρώ, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο της ευρωζώνης που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, σημειώνει, το τελικό ποσό θα γίνει γνωστό όταν η τρόικα δημοσιεύει την πλήρη έκθεσή της, πιθανώς τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στη βουλή την Τετάρτη ότι η Ελλάδα είχε ήδη λάβει διετή επιμήκυνση, αλλά αρκετά κορυφαία στελέχη της ευρωζώνης, όπως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσαν ότι δεν ήταν ενήμεροι για αυτό, αναφέρει το Reuters.

Η ανακοίνωση από την Ελλάδα, χθες, ήταν λίγο πρόωρη, σχολίασε ο ίδιος αξιωματούχος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ