Reuters:Oι Γερμανοί…ξανάρχονται

Οι tour operators της Γερμανίας προεξοφλούν μία αύξηση των κρατήσεων στην Ελλάδα, μετά την διασφάλιση της πλειοψηφίας από τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, μειώνοντας την ανησυχία ότι θα μπορούσε η χώρα να φύγει από το ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

“Μετά τη νίκη … των μετριοπαθών κομμάτων αναμένουμε ο αριθμός των κρατήσεων θα αυξηθεί,” δήλωσε ο επικεφαλής της Alltours Willi Verhuven.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο τουρισμός παράγει περίπου το 1/5 του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στην Ελλάδα. Κατά το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 15 %/.

Ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες στη Γερμανία ανακοίνωσαν πως οι κρατήσεις μειώθηκαν κατά 1/3 τον περασμένο μήνα, καθώς οι σκηνές βίας στην Αθήνα και η είδηση της επίθεσης σε έναν άνθρωπο που φερόταν να είναι Γερμανός οδήγησε τον κόσμο να κλείσει τις διακοπές τους στην Ισπανία ή την Τουρκία.

Ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν μειώσει τις τιμές τους έως και 30% για να προσελκύσουν τους τουρίστες ξανά στις ελληνικές παραλίες.

Η Alltours, No.5 tour operator της Γερμανίας, ανέφερε ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 13% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, χάρη στο μάρκετινγκ  και τις μεγάλες μειώσεις στις τιμές.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Thomas Cook, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ένα βήμα προς τη σταθεροποίηση και τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Η TUI Γερμανίας είπε ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα για αυτή την εποχή ήταν μειωμένες κατά διψήφιο ποσοστό, αν και η κατάσταση βελτιώθηκε αυτή την εβδομάδα.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί,” δήλωσε μία εκπρόσωπος της TUI, ελπίζοντας σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ