Ρευστότητα: Η ΕΚΤ εκβιάζει με την… πρίζα της Ελλάδας

Σε λίγες ώρες συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τη ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το εκβιαστικό παιχνίδι Ντράγκι με την πρίζα της Ελλάδας που κρατάει η ΕΚΤ συνεχίζεται σε τριπλό ταμπλό, μετά και την κόντρα ΔΝΤ – Ευρωζώνης για το χρέος που θυμίζει τη ρήση, «όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια», όπως γράφαμε χθες στο enikos.gr.

Στη σκιά αυτών των νέων δεδομένων συναντήθηκαν χθες σε πολιτικό επίπεδο  Δραγασάκης – Τσακαλώτος με τον Ντράγκι, ώστε να αποφευχθεί ένα «κούρεμα» των εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ παραμένει το στοίχημα της διεκδίκησης για έκτακτη αύξηση του ορίου δανεισμού του δημοσίου με έντοκα γραμμάτια κατά 2-3 δισ. ευρώ ή η συνέχιση του δανεισμού μέσω του ELA, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης οικονομική ασφυξία μέχρι τα μέσα Μαΐου, με τα μάτια στραμμένα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Επιπλέον η οικονομική θηλιά σφίγγει γύρω από την Ελλάδα, η οποία οφείλει να καταβάλει περίπου 200 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σήμερα και άλλα 770 εκατ. ευρώ στις 12 Μαΐου.

Κι όλα αυτά με την παρατεταμένη ασφυξία να απειλεί την εύθραυστη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μετά και τις δυσμενείς προβλέψεις της Κομισιόν που έριξε την εκτίμηση του ΑΕΠ για το 2015 στο 0,5%, από 2,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη και του χρέους ως προς το ΑΕΠ σε 180%.

Δείτε επίσης:

Κόντρα ΔΝΤ – Ευρωζώνης για το χρέος και στη μέση η Ελλάδα

Χαστούκι Κομισιόν: Ρίχνει στο 0,5% το ΑΕΠ ανεβάζει στο 180% το χρέος

Δραγασάκης σε Ντράγκι: Ρεαλιστικός και ορατός στόχος η συμφωνία

Η ακτιβίστρια που “επιτέθηκε” στον Ντράγκι με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ