Power Pass: Πώς θα «ανοίξουν» οι δικαιούχοι των 600 ευρώ – Τι προβλέπεται για ειδικές περιπτώσεις

«Ανοίγει» ο αριθμός των δικαιούχων της αναδρομικής αποζημίωσης έως και 600 ευρώ (Power Pass) για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος. Τα ποσά που θα χορηγηθούν μέσα από τη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία, θα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή. Το τοπίο γύρω από «ειδικές» περιπτώσεις –και μέχρι την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων- αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής ίσως προκύψουν λίγο πριν από την ενεργοποίηση της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα υποβληθούν αιτήσεις για το λεγόμενο Power Pass. Υπάρχει η σκέψη στο κυβερνητικό επιτελείο, η διαδικασία έγκρισης να γίνει με βάση το οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων και όχι το μικτό.  Κάτι που εάν υιοθετηθεί «αυτόματα» διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων.

Η διαδικασία για την υποβολή αίτησης

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπολογίζεται πως θα ανοίξει στα μέσα του ερχόμενου μήνα και το πολύ έως και 20 Ιουνίου. Θα παραμείνει ενεργή για σχεδόν 15 ημέρες, ώστε όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση της επιδότησης, εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση για τη επιδότηση θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ