Power Pass: Νέα πληρωμή σήμερα

Νέα πληρωμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου από το υπουργείο Οικονομικών για το Power Pass.  Η πληρωμή αυτή θα αφορά όλους όσους  έλαβαν εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος από τον πάροχo τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του Power Pass θα λάβουν μικρότερα ποσά  σε σχέση με αυτά που είχαν καταβληθεί για το πρώτο εξάμηνο, καθώς η πληρωμή αφορά μόνο στον τελευταίο μήνα, πριν το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής.  Σημειώνεται  ότι δικαιούχοι του Power Pass είναι πολίτες εφόσον:

  •  είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • ο ΑΦΜ που καταχωρήθηκε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.
  • Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ  είναι δικαιούχοι του Power Pass.

Power Pass: Πώς θα γίνει η κατάθεση του ποσού

H κατάθεση θα γίνει σε δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό. Ωστόσο σημειώνεται ότι εκτός αναδρομικής επιδότησης ρεύματος θα μείνουν  οι δικαιούχοι που  έχουν υποβάλει λανθασμένα το IBAN τους, καθώς αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί. Η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει μέσω email ή sms και θα συνυπολογιστεί και το ποσό του Power Pass 1.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ