Πώς φρενάρουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις: Aναλυτικός οδηγός – Τι θα γίνει με τους πυρόπληκτους

«Παγώνουν» πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, αποβολές και προσωπικές κρατήσεις για χρέη πυρόπληκτων προς το Δημόσιο: Σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, μπαίνει «φρένο» στην διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων. Για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και τις νομικές οντότητες που δικαιούνται το συγκεκριμένο μέτρο, θα αναστέλλεται για έξι (6) μήνες, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΜΩΣ: Η αναστολή δεν περιλαμβάνει κατασχέσεις λόγω απαιτήσεων καταβολής διατροφής.

Ποια αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης «παγώνουν»

«Παγώνει» ωστόσο η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων, για όλα τα άλλα χρέη ή υποχρεώσεις. Γι’ αυτούς τους έξι μήνες (έως Φεβρουάριο του 2022), θα αναστέλλονται με την ίδια απόφαση και οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει με την δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σε ποιες περιπτώσεις όμως διατάσσεται κατάσχεση από την εφορία; Πότε μπορεί η ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε δέσμευση λογαριασμού, μισθού ή σύνταξης, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση;

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ