Πετράκης στον Realfm 97,8: Η κεντρική Ευρώπη στις προβλέψεις ήδη φλερτάρει με την απόλυτη ύφεση

Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Πετράκης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ανέφερε ότι “εξαρτώμεθα από τους φυσικούς πόρους, το αέριο και το πετρέλαιο της Ρωσίας“.

“Έχουμε δύο πολέμους, έναν στο έδαφος της Ουκρανίας, και έναν οικονομικό πόλεμο Δύσης – Ρωσίας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο δε οικονομικός πόλεμος έχει μακροχρόνια διάρκεια, δεν θα σταματήσει ακόμα κι αν σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η ένταση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας θα είναι μακροχρόνια” πρόσθεσε.

“Αναρωτιέμαι για τις κυρώσεις τι σημαίνει διακόπτω το πετρέλαιο και όχι το φυσικό αέριο; Αυτά είναι εκκρεμότητες σοβαρές, πρέπει να δούμε από πού το αντικαθιστούμε και αν θα το αντικαταστήσουμε” περιέγραψε.

“Μιλάμε για ύφεση για το 2023, η κεντρική Ευρώπη στις προβλέψεις μας ήδη φλερτάρει με αυτή την προοπτική της απόλυτης ύφεσης δηλαδή -1 ή -2. Οι κίνδυνοι που υπάρχουν μπροστά μας είναι σοβαροί. Αναγκαστικά πρέπει να υπάρξει εθνική αντίδραση. Πρώτον γιατί υπάρχει αυτή η περίεργη χρονική διαχείριση του προβλήματος, η ανυπαρξία οριστικής και ξεκάθαρης θέσης” τόνισε ο κ. Πετράκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ