Παπαθανάσης στον ΑΝΤ1: Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και απαντώντας στις ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου και της Κάτιας Μακρή, τόνισε με έμφαση ότι αυτή τη στιγμή, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Παπαθανάσης στον RealFm 97,8: Τι απαντά για τις μειωμένες ποσότητες προϊόντων και τις τιμές εντός κι εκτός “καλαθιού”

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι το «καλάθι του νοικοκυριού»  αντιμετωπίζει την ακρίβεια, τονίζοντας για τα προϊόντα που βρίσκονται σε αυτό, ότι οι τιμές όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί, αλλά μεσοσταθμικά από την πρώτη εβδομάδα που εφαρμόστηκε, έχουν μειωθεί σε ποσοστό 16%.

Σχολιάζοντας τη δυσπιστία των πολιτών σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», όπως αποτυπώθηκε και στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον ΑΝΤ1 που προβλήθηκε λίγη ώρα νωρίτερα στο δελτίο, απάντησε ότι οι αγορές μέσα από το «καλάθι του νοικοκυριού» έχουν διπλασιαστεί από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του.

Σήμερα «κλειδώνει» το σαρακοστιανό καλάθι – Τι είπε ο Παπαθανάσης στον Realfm 97,8

Ερωτηθείς για την αισχροκέρδεια, παραδέχθηκε ότι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, αναφέροντας ότι στους ελέγχους που πραγματοποιούνται, εντοπίζεται το φαινόμενο σε ποσοστό 6-8%. Ο κ. Παπαθανάσης συμπλήρωσε ότι  το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 3 εκ. ευρώ.

Ο κ. Παπαθανάσης αποδέχθηκε ότι η ακρίβεια αποτελεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλει ανάχωμα στην επέλαση της ακρίβειας, με σειρά μέτρων, όπως η «κάρτα αγορών» που θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες. «Με το καλάθι και την κάρτα αγορών μία τετραμελής οικογένεια μπορεί να κερδίσει τον μήνα 80 ευρώ, και 52 ευρώ επιστροφή από την κάρτα αγορών. Επομένως καλύπτουμε ένα μεγάλο κομμάτι, δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100%», είπε ο κ. Παπαθανάσης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ