Ειδικό Δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: Επέλεξα να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα

«Οδηγήθηκα ενώπιον σας κατόπιν παράνομων αντισυνταγματικών και παρακρατικών μεθοδεύσεων», υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου όπου απολογείται για τρίτη ημέρα.

Της Άννας Κανδύλη

Όπως εξήγησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης: «Είμαι θύμα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πριν βρεθούν τα predator. Υπήρχε πρωτοσέλιδο τον Σεπτέμβριο του 2019: “Μυστικές υπηρεσίες κλείδωσαν τον Μίμη”, “ΕΥΠ και Ισραηλινοί άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο”». Πώς με παρακολουθούσαν; Σχετική εισαγγελική διάταξη δεν είδα ποτέ. Αλλά τα έγραφαν. Γιατί; Προετοίμαζαν το έδαφος για τις παράνομες μαγνητοφωνήσεις του Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου;

Πρόεδρος: Παρακολουθήσεις ήταν παράνομες, οι κασέτες ήταν πλαστές;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ήταν πραγματικά η συνομιλία μου με τον Παππά, όμως αυτά που έλεγα εγώ έπαιξαν ρόλο στην αθωώτητά μου. Όλες μου οι κουβέντες με τον Παππά και τον Μιωνή ήταν καθαρές και ξάστερες. Μιλάμε για παρακράτος από το 2019».

Κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο η δίκη του είναι πολιτική και πληρώνει το τίμημα είναι πως ο ίδιος βρισκόταν πάντα απέναντι από σκάνδαλα. “Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη δικαιοσύνη. Ο Παζολίνι είχε πει ότι όποιον ενοχλούν τα σκάνδαλα είναι très banal. Επέλεξα να είμαι très banal. Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο ποινική και ηθική απαξία. Η χώρα μας όχι μόνο έχει λεηλατηθεί από τα σκάνδαλα, έχει υποστεί και άλλες συνέπειες. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα;

Επειδή εγώ αγαπάω την πατρίδα μου, επέλεξα να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα. Το τίμημα που πληρώνω δεν θα με κάνει να μετανιώσω. Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας είμαι βέβαιος ότι θα είναι αποτέλεσμα των αποδεικτικών μέσων που παρουσιάστηκαν στη δίκη και θα πράξετε το καθήκον σας. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας”.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση της έδρας σχετικά με την δήλωση που είχε κάνει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση Novartis ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε πως : «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την συστάσεως ελληνικού κράτους είναι η υπόθεση της Novartis. Το μόνο που το ξεπερνάει είναι η επιχείρηση συγκάλυψής του».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου 2023, με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Όλγας Σμυρλή, επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ