Σήμερα «κλειδώνει» το σαρακοστιανό καλάθι – Τι είπε ο Παπαθανάσης στον Realfm 97,8

Σήμερα «κλειδώνει» το σαρακοστιανό καλάθι, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται τα επόμενα 24ωρα.

Έρχεται το σαρακοστιανό «καλάθι του νοικοκυριού» – Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

«Το σαρακοστιανό καλάθι θα έχει πολλές επιλογές, όπως κάναμε και τα Χριστούγεννα, θα συμπληρωθούν τα είδη που αγοράζουμε την Σαρακοστή. Είναι κάτι που θα κάνουμε, σήμερα θα πάρουμε τις τελικές αποφάσεις και σύντομα θα γίνει η σχετική ανακοίνωση. Το χριστουγεννιάτικο καλάθι λειτούργησε και το καλάθι με τα παιχνίδια αγοράστηκε ό,τι είχε μπει μέσα. Ερχόμαστε τώρα με το σαρακοστιανό και θα έλθουν κι άλλες» ανέφερε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για νέο fuel pass απάντησε ότι «έχουν γίνει οι σχετικές ανακοινώσεις. Ό,τι πρόκειται να γίνει, θα γίνει συνεκτικά και συγκροτημένα θα ανακοινωθεί από το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο».

«Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα του κόσμου, είναι αλήθεια αυτό. Προσπαθούμε με μέτρα να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Η Ελλάδα είναι και στην Ευρώπη, δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη. Παλεύουμε με τα μέτρα, με το καλάθι του νοικοκυριού, την κάρτα αγορών, με την αύξηση του κατώτατου μισθού να καλύψουμε ένα μεγάλο κομμάτι από αυτή την ακρίβεια» επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

«Οι τιμές στο καλάθι του νοικοκυριού έχουν μείνει σταθερές. Η αύξηση είναι εκτός καλαθιού και ελέγχουμε το ποσοστό κέρδους. Αυτό μας επιτρέπεται από την επιτροπή ανταγωνισμού να κάνουμε, να ελέγχουμε το ποσοστό κέρδους. Έχουμε μηχανισμό, τον ελέγχουμε και με ηλεκτρονικό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ