Όλες οι εξελίξεις στο Τ.Τ.

Όλες οι εξελίξεις στο Τ.Τ.

Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 25 ατόμων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου με αφορμή την πορισματική αναφορά που κατέθεσε η επίκουρη εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου η οποία διενήργησε την σχετική προκαταρκτική έρευνα. 

Για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ που σύμφωνα πληροφορίες ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ, έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης, από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα τρία.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς που νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική και δύο πρώην στελέχη του ΤΤ, ο Μάριος Βαρότσης και ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης.

Οι υπόλοιποι για τους οποίος έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης είναι οι: Άγγελος Φιλιππίδης, Αναστασία Βάτσικα, Κυριάκος Γριβέας, και δύο πρώην στελέχη του ΤΤ.  

Η άσκηση ποινικής δίωξης αφορά στα εξής αδικήματα:

-απάτη κατά του δημοσίου υπό τις επιβαρυντικές διαστάσεις του νόμου

-απιστία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση

-άμεση συνέργεια στην απιστία

-ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ’ επάγγελμα και

-άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή εγκλημάτων διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη.

 

Η υπόθεση των δανείων

 

Όπως ανέφερε η δικαστική συντάκτρια της Realnews Άννα Κανδύλη στον Real FM και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τα δάνεια δόθηκαν στην περίοδο από το 2007 έως το 2012 και «δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ».

Η ερμηνεία που φαίνεται ότι δίνουν οι ανακριτικές αρχές από την εικόνα των συναλλαγών, είναι ότι τα δάνεια αυτά δόθηκαν για να ισχυροποιηθεί ο πλούτος των επιχειρηματιών που τα έλαβαν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περίπτωση του δανείου των 100 εκατ. ευρώ που έλαβε ο έγκλειστος στις φυλακές για άλλη υπόθεση, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, υπήρχε ρήτρα που προέβλεπε ότι το ΤΤ δεν επιτρεπόταν να παρακολουθεί την εξέλιξη του δανείου.

Στην περίπτωση του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, υπολογίζεται ότι η ζημιά που υπέστη η κρατική τράπεζα είναι πάνω από 100 εκατ. ευρώ και αφορά πιστωτική κάρτα.

 Ακούστε το ηχητικό

 

Προθεσμία για την απολογία του Κοντομηνά

 

Τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά επισκέφθηκε ο ανακριτής στο δωμάτιο που νοσηλεύεται και παρουσία του δικηγόρου του, τον ενημέρωσε για το κατηγορητήριο.  Ο κ. Κοντομηνάς έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη στις 10 το πρωί.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Real fm 97,8 και ο Γ. Ντουδεσκέας, ο ιατροδικαστής που επισκέφθηκε (κατόπιν εντολής του ανακριτή) τον επιχειρηματία στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με ζήτησε να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο προκειμένου εκεί να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Συνεργάτες του Δημήτρη Κοντομηνά, διέψευσαν ότι ο ιατροδικαστής επισκέφθηκε τον επιχειρηματία, ωστόσο δικαστικές πηγές, επιβεβαιώνουν πως ο ιατροδικαστής είπε ότι πρέπει ο κ. Κοντομηνάς να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

 

Ο Κοντομηνάς για το ένταλμα σύλληψης

Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, δήλωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO.

«Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».

 

 

Φιλιππίδης: Θα γυρίσω να δώσω εξηγήσεις

Στο μεταξύ, με δήλωσή του, ο Θανάσης Βαρλάμης, συνήγορος του πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Άγγελου Φιλιππίδη, χαρακτηρίζει την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του εντολέα του «απαράδεκτη» καθώς, όπως τονίζει, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τη σύλληψη του κ. Φιλιππίδη.

Ο δικηγόρος δηλώνει, επίσης, ότι ήδη έχει ενημερώσει τον ανακριτή πως ο κ. Φιλιππίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και επισπεύδει την επιστροφή του, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση.

Ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης με παρέμβασή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για δουλειές. «Βεβαίως και θα γυρίσω πίσω, για να δώσω τις εξηγήσεις που αρμόζουν στην ελληνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης, προσθέτοντας: «Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο για έναν μήνα, αλλά πρόκειται ασφαλώς να το επισπεύσω και να έρθω πολύ νωρίτερα», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε: «Θα ήθελα να υπάρχει μία κάμερα στην ανάκρισή μου. Θα ήθελα όλος ο ελληνικός λαός να καταλάβει, να καταλάβουν οι 2.500 υπάλληλοι του ΤΤ οι οποίοι έκαναν έναν τεράστιο αγώνα να φέρουν το ΤΤ πρώτο το 2010 και να βρίσκονται σήμερα υπό απόλυση πως διαχειριστήκαμε αυτή την εξουσία».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ