Οικονόμου: Έρχεται νόμος για το κλίμα – Τι είπε για τις αποζημιώσεις της Αττική Οδού

Σύντομα η κυβέρνηση θα καταθέσει νόμο για το κλίμα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου Σύντομα η κυβέρνηση μας θα καταθέσει νόμο και η χώρα αποκτήσει το πρώτο κλιματικό της νόμο στο οποίο θα θέτουμε κλιματιστικούς στόχους για το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας για το 2030, για το 2040, για το 2050″.

“Στόχος είναι να μετατρέψουμε την πράσινη ενέργεια σε αναπτυξιακή ευκαιρία και να πετύχουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. Αλλά και να συμβάλουμε στον βαθμό που μας αναλογεί ταυτόχρονα στην παγκόσμια προσπάθεια για να περιορίσουμε τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου. Η κυβέρνηση λειτουργεί με μακροπρόθεσμη στρατηγική παρά προαγωγής του δημοσίου αγαθού και ασφάλειας της πατρίδας “, πρόσθεσε.

Για τις αποζημιώσεις Αττικής Οδού ύψους 2.000 ευρώ

Γιάννης Οικονόμου

Επίσης μίλησε και για το θέμα των αποζημιώσεων της Αττικής Οδού. ” Οι πολίτες δικαιούνται να έχουν τις όποιες διεκδικήσεις τους επιτρέπει ο νόμος και ταυτόχρονα την αποζημίωση αυτή με τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε και σχεδιάστηκε  αλλά και επιβλήθηκε τότε από την δημόσια παρέμβαση του Πρωθυπουργού να το εισπράξουν.Αυτά είναι δύο πράγματα τα οποία δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους”, τόνισε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ