ΟΑΕΔ – Κοινωνικός Τουρισμός: Σε ποιες περιπτώσεις θα επιβληθεί “πέναλτι”

Πέναλτι ” θα επιβληθεί στους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού  που έχουν σχετική επιταγή και δεν θα την χρησιμοποιήσουν, όπως γνωστοποίησε ο διοικητής της ΔΥΠΑ (πρ.ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ Πρωτοψάλτης σχετικά με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού  “όποιος φέτος πάρει επιταγή και δεν την χρησιμοποιήσει θα αποκλειστεί για 2 χρόνια από τη διαδικασία “. “Διότι έχουμε παρατηρήσει ότι πολλοί παίρνουν επιταγή και δεν την χρησιμοποιούν. Ουσιαστικά την στερούν από έναν συμπολίτη ο οποίος θα μπορούσε να είχε πάει διακοπές. Οπότε καλό θα είναι να μην κάνουν μόνο την αίτηση για να πάρουν την επιταγή αλλά να έχουν σκοπό να την χρησιμοποιήσουν” εξήγησε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρχει κάποιο παραθυράκι, κάποια δικαιολογία όπως ότι ασθένησε και δεν μπορεί να πάει διακοπές  για να μην του επιβληθεί το πέναλτι. “Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο” απάντησε.

Επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: Τι διευκρινίζει ο Πρωτοψάλτης

κοινωνικός τουρισμός

Επίσης μίλησε και για την επιδότηση ακτοπλοϊκών  εισιτηρίων.

“Όσοι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού χρησιμοποιήσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα πληρώσουν από την τσέπη τους το 25% του εισιτηρίου, οι πολύτεκνοι το 20% και οι ΑμΕΑ 0%, δηλαδή θα είναι 100% επιδοτούμενο, θα είναι δωρεάν” τόνισε.

“Oπότε φέτος αυξάνουμε την επιδότηση στα ακτοπλοϊκά  εισιτήρια, αυξάνουμε όμως και την επιδότηση στα ξενοδοχεία. Θα είναι αυξημένες οι τιμές που θα πληρώσουμε στα ξενοδοχεία” συμπλήρωσε και παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα: “μια τετραμελής οικογένεια που θα πάει για μια εβδομάδα διακοπές-  6 διανυκτερεύσεις σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό  ο ΟΑΕΔ θα πληρώσει 806 ευρώ και ο δικαιούχος θα πληρώσει 96 ευρώ. Με λίγα λόγια το 89% του κόστους θα το αναλάβει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και το 11% ο δικαιούχος συνολικά για όλες τις ημέρες”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Πηγή: enikonomia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ