Ο “πόλεμος” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για Ρωσία και Ουκρανία – Τι δήλωσε ο Διομήδης Σπινέλλης στον Realfm

Ο Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διομήδης Σπινέλλης, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην οικονομία και για την αύξηση τιμών.

“Όπως σε κάθε πόλεμο, υπάρχει ένας παράλληλος πόλεμος πληροφοριών με διάφορα μέσα, προπαγάνδα είναι το όνομα που χρησιμοποιείται από παλιά. Τώρα γίνεται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου και οι δύο πλευρές προσπαθούν να προωθήσουν τη δική τους άποψη. Μέχρι στιγμής η εικόνα που έχουμε τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο είναι ότι η Ουκρανία βρίσκεται μακράν πιο μπροστά, προωθώντας τη δική της εικόνα με πολύ καλύτερο τρόπο από την Ρωσία, δείχνοντας την εισβολή και πώς προχωράει η στρατιωτική σύρραξη. Αυτό που έχει γίνει και καταλαβαίνουμε ότι έχει βοηθήσει είναι ότι οι ΗΠΑ, όπου βασίζονται πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πήραν το μάθημά τους από προηγούμενες εκστρατείες παραπληροφόρησης και έχουν καταφέρει να τις περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό. Αναφέρομαι σε μέσα όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και τα λοιπά” περιέγραψε.

Σχετικά με την αύξηση των τιμών ανέφερε ότι “είναι δύσκολο να πούμε ποια προϊόντα εξαρτώνται και ποια όχι, γιατί η επιδημία που έχει προηγηθεί δεν έχει λήξει. Σήμερα η Σανγκάι μπαίνει σε lockdown για να ελεγχθούν όλοι οι πολίτες για COVID. Έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στις εφοδιαστικές αλυσίδες, στα ράφια των καταστημάτων και τελικά στο σπίτι μας, έτσι πολλά πράγματα ανατιμώνται για λόγους που είναι δύσκολο να βρει κανείς την αιτία”.

“Παράλληλα φαίνεται ότι στη χώρα μας δεν λειτουργεί αρκετά καλά ο ανταγωνισμός και αυτό το βλέπουμε γιατί πολλά προϊόντα έχουν υψηλότερες τιμές και υπηρεσίες από ότι σε άλλες παρόμοιες χώρες. Είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να ληφθούν μέτρα για να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει ο ανταγωνισμός με καλύτερο έλεγχο των εταιρειών” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ