Ντάισελμπλουμ: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις

Ντάισελμπλουμ: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις

 

Μετά το καλοκαίρι θα αποφασίσουν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για το ενδεχόμενο νέας στήριξης, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η πρόταση για επιμήκυνση των δανείων. Αυτό δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και Πρόεδρος του Eurogroup μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg καθώς μετέβαινε στην Κύπρο.

«Μετά το καλοκαίρι θα τα εξετάσουμε όλα» δήλωσε και συμπλήρωσε πως εάν η Ελλάδα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει πρόβλημα «τότε είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε περισσότερα».

«Τι είναι το περισσότερα; Έχουν δοθεί αρκετά παραδείγματα εκ των οποίων η μακρύτερη διάρκεια λήξης (των δανείων) ή η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων» δήλωσε και πρόσθεσε: «Εξαρτάται όμως, και από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα του ότι το Εurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στη συνάντηση της 1ης Απριλίου στην Αθήνα. «Τώρα έχουν προγραμματιστεί κάτι περισσότερο από 8 δισ. ευρώ. Δεν ξέρω ακόμη. Η τρόικα θα γνωμοδοτήσει για το ποσό που χρειάζεται».

Ο ίδιος εκτίμησε πως η επιστροφή της χώρας στις αγορές είναι μία σοφή απόφαση. «Θα πρέπει όμως, επίσης να χειριστεί κανείς τις προσδοκίες. Ξεκινά λοιπόν προσεκτικά. Η Πορτογαλία κάνει το ίδιο αργά. Η Ιρλανδία επίσης. Αργά αρχίζεις να εκδίδεις ομόλογα. Αρχικά βραχυπρόθεσμα και σταδιακά μεγαλύτερης διάρκειας. Νομίζω ότι είναι καλό που θα ξεκινήσουν φέτος».

 

Πηγή: euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ