Μοσκοβισί: Κανείς δεν θέλει πισωγυρίσματα στην περίπτωση της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

Αισιόδοξος για την τελική έκβαση της β’ αξιολόγησης παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί τονίζοντας ότι κανείς δεν θέλει πισωγυρίσματα με την Ελλάδα.

«Είχαμε μια καλή συζήτηση για την Ελλάδα, βλέπουμε την κατάσταση και τα επόμενα βήματα με αισιοδοξία», είπε αρχικά ο Πιερ Μοσκοβίσι.

«Χρειαζόμαστε μια καθολική συμφωνία στα 2-3 ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά σχετικά με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, όλοι συμφωνούμε έτσι ώστε να αδράξουμε τη στιγμή αυτή για να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση», συμπλήρωσε ο Επίτροπος Οικονομικών, ενώ επισήμανε ότι στο πλαίσιο του Συμβουλίου θεωρείται απαραίτητο να υπάρχει ένας μηχανισμός διασφάλισης της δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα. 

«Απαιτείται προσπάθεια για την Ελλάδα, αλλά όχι μια αδύνατη προσπάθεια, δεν είμαστε μακριά», συνέχισε ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος εν συνεχεία υπογράμμισε: «Κανείς δεν επιθυμεί πισωγυρίσματα στην περίπτωση της Ελλάδας, χρειάζεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές για την Ελλάδα».

Καταλήγοντας, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας και να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή των ομάδων μας στην Αθήνα, ελπίζω σύντομα».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Διαβάστε επίσης:

Μοσκοβισί: Απαραίτητος εταίρος το ΔΝΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοσκοβισί: Δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία την Πέμπτη

Μοσκοβισί: Χαίρομαι γιατί η διαδικασία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μπορεί να ξεκινήσει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ