Μητσοτάκης: Τις επόμενες μέρες το επίδομα ενοικίου και συγκατοίκησης στους πλημμυροπαθείς

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου και συγκατοίκησης σε πλημμυροπαθείς που βρίσκονται εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους και φιλοξενούνται από άλλους, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης  μιλώντας στη Βουλή για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά το επίδομα ενοικίου και συγκατοίκησης με διάρκεια έως 2 έτη ανάλογα με τις ζημιές κάθε κατοικίας. Είναι σημαντικό αυτοί που φιλοξενούν όσους επιλέγουν να συγκατοικήσουν με συγγενείς τους, με φίλους τους να έχουν μια πρόσθετη οικονομική στήριξη. Γιατί πολλές φορές καταλαβαίνω ψυχολογικά είναι προτιμητέο να καταφύγει κανείς μέχρι που να ξαναφτιάξει το σπίτι του σε ένα περιβάλλον που να του είναι οικείο».

«Γνωρίζω πως πολλοί πλημμυροπαθείς φιλοξενούνται ακόμα σε συγγενείς, σε προσωρινές δομές. Θέλουμε να τους στηρίξουμε ώστε να φτιάξουν το σπίτι τους όσο πιο σύντομα γίνεται. Έχουν εγκριθεί ήδη 120 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το 80% της αποκατάστασης κάθε πλημμυρισμένου κτιρίου. Θυμίζω ότι το υπόλοιπο 20% μπορεί να καλυφθεί με άτοκο δάνειο. Είναι ποσά έως 22 χιλιάδων ευρώ. Σημαντικό ποσό για να επισκευαστεί ας πούμε μια κατοικία 100 τ.μ. σε ένα χωριό. Δίνονται με πολύ πιο απλή διαδικασία. Για πρώτη φορά καινοτομούμε και δίνουμε τη δυνατότητα σε περιπτώσεις όπου πρέπει να κατασκευαστεί η κατοικία από την αρχή. Το κράτος θα αναλάβει την κατασκευή αυτών που καταστράφηκαν με βάση 5 εγκεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια» συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ