Η εύκολη μέθοδος για να φτιάχνετε τέλεια αυγά ποσέ

Τα αυγά ποσέ είναι ένα δημοφιλές πιάτο που μπορεί να είναι δύσκολο να μαγειρευτεί σωστά. Η παραδοσιακή μέθοδος περιλαμβάνει το σπάσιμο των αυγών σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι δύσκολο να ελεγχθεί, με αποτέλεσμα τα αυγά ποσέ να είναι είτε πολύ υγρά, είτε σκληρά.

Υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο με αραιωμένο ξύδι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για να μαγειρέψετε αυγά ποσέ με τέλειο σχήμα. Είναι μια μέθοδος εύκολη στη χρήση και απαιτεί μόνο μερικά απλά υλικά.

Πώς να φτιάξετε τέλεια αυγά ποσέ: Δοκιμάστε τη νέα μέθοδο με αραιωμένο ξύδι

Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 φλιτζάνι ξύδι

Οδηγίες:

  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το κρύο νερό και το ξύδι.
  • Σπάστε τα αυγά στο μπολ με το αραιωμένο ξύδι.
  • Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, γυρίστε το αυγό μέσα στο μπολ για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα βοηθήσει να διαλυθεί το ασπράδι και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο σχήμα.
  • Ρίξτε προσεκτικά το αυγό σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
  • Μαγειρέψτε το αυγό για 3-4 λεπτά, ή μέχρι το ασπράδι να είναι σφιχτό και ο κρόκος να είναι ρευστός.
  • Αφαιρέστε το αυγό από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Σερβίρετε αμέσως.

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα αυγά για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Μην ψήνετε πολύ το αυγό, καθώς το ασπράδι μπορεί να γίνει σκληρό.
  • Για να διατηρήσετε το αυγό ζεστό, μπορείτε να το σερβίρετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ