Μητσοτάκης: Ρυθμίσεις – ανάσα για νέες και παλαιές οφειλές – Αύριο η εξειδίκευση

Αναβιώνει η ρύθμιση των 120 δόσεων προς το Δημόσιο ενώ θα υπάρξουν και νέα σχήματα από 36 έως 72 δόσεις, όπως αυτό προκύπτει από σχετικές εξαγγελίες που έκανε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένα από τα ερωτήματα που μου έχουν έρθει από συμπολίτες μας είναι τι γίνεται εάν έχω χάσει κάποιες δόσεις από μια ρύθμιση των 12ο δόσεων ή των 72 δόσεων; Γίνεται αυτές οι ρυθμίσεις  με κάποιον τρόπο να  αναβιώσουν; Η απάντηση είναι ΝΑΙ ότι θα γίνεται από εδώ και στο εξής. Θα γίνουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους  υπουργούς αύριο. Καταβάλλοντας δύο μηνιαίας δόσεις θα μπορούν οι συμπολίτες μας να αναβιώσουν παλαιές συμμετοχές τους σε ρυθμίσεις από τις οποίες είχαν βγει. Και θα περιμένετε αύριο από τους αρμόδιους υπουργούς να κάνουν κάποιες πιο λεπτομερείς εξαγγελίες» τόνισε.

Έρχονται νέα σχήματα από 36 έως 72 δόσεις

«Από την άλλη όμως θέλω να τονίσω ότι δεν αρκεί μόνο η στήριξη στους πολίτες που δυσκολεύονται και χάνουν δόσεις από ρυθμίσεις. Υπάρχουν και συμπολίτες μας που ήταν απολύτως συνεπείς  και οι οποίοι αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους μετά τη πανδημία. Θέλουμε να κάνουμε κάτι και για αυτούς. Είναι τα θύματα της ενεργειακής κρίσης και θα δούμε εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι και για τις νέες οφειλές τις οποίες δημιούργησαν.

Και γι’ αυτό θα υπάρχουν κάποιες εξαγγελίες αύριο για νέα σχήματα από 36 έως 72 δόσεις. Τονίζω για τους συνεπείς δανειολήπτες που δημιούργησαν νέες οφειλές τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι είναι συμπληρωματικές παρεμβάσεις – σημαντικές στα ζητήματα που αφορούν συνολικά στη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους  όπου έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από αυτήν κυβέρνηση που δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ