Κυπριακή κυβέρνηση: Αυθαίρετες οι δηλώσεις Βίζερ

Κυπριακή κυβέρνηση: Αυθαίρετες οι δηλώσεις Βίζερ

 

Η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε ως αυθαίρετες και ανυπόστατες τις δηλώσεις του επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Γιούρογκρουπ και την Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Τόμας Βίζερ, με τις οποίες επέρριψε στην κυβέρνηση την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη συνομολόγηση μνημονίου με την τρόικα.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι πρόκειται για ισχυρισμούς που δεν αντέχουν σε καμιά κριτική.

 

Ο εκπρόσωπος διερωτήθηκε πώς μπορεί η Κύπρος να έχει καθυστερήσει, όταν οι Ευρωπαίοι αναμένουν ακόμη το πόρισμα της PIMCO για το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για να καταλήξουν στο συνολικό ύψος του δανείου.

 

Ο Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στην κυπριακή «Καθημερινή» έκαμε αναφορά σε κωλυσιεργία και έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς Λευκωσίας και σε προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τη κυπριακή κυβέρνηση ότι καθυστερούσε στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη μνημονίου.

 

Ο εκπρόσωπος απάντησε επίσης σε επικρίσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος, που ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους πως με τις δηλώσεις Βίζερ επιβεβαιώνεται ότι η αναποφασιστικότητα, η ατολμία και η ευθυνοφοβία της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ και του Δημήτρη Χριστόφια, έχει επιφέρει το τελειωτικό κτύπημα στην οικονομία και τη σοβαρή συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

 

Τα δύο κόμματα είχαν αναφέρει επίσης ότι από τις δηλώσεις προκύπτει πως εάν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα από την κυβέρνηση, τα πράγματα δεν θα ήταν σήμερα τόσο δύσκολα για την Κύπρο και η οικονομία δεν θα βρισκόταν τόσο κοντά στη χρεωκοπία.

 

Αναφερόμενος ειδικά στο ΔΗΣΥ, ο εκπρόσωπος τον κατηγόρησε ότι συνεχίζει την πολιτική που εφάρμοζε το 2004 και ότι όπως τότε κατάγγειλε τον Τάσσο Παπαδόπουλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έτσι και σήμερα υιοθετεί ασμένως τις ανυπόστατες αναφορές τεχνοκράτη του Γιούρογκρουπ.

 

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι τον τελευταίο καιρό το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είναι πλήρως εναρμονισμένοι, για την προεκλογική τους εκστρατεία.

  

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ