Κατώτατος μισθός: Έρχονται ανακοινώσεις – Τι είπε ο Οικονόμου

Για το εάν ο κατώτατος μισθός  θα διαμορφωθεί μεταξύ  703 ευρώ  και 710 ευρώ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. “Πλησιάζουμε προς την 1η Μαΐου…θα υπάρξουν πάρα πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις”, απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν πέρα από την προτροπή για την αύξηση του κατώτατου μισθού υπάρχουν και θέματα στην εργατική νομοθεσία που βοηθούν να μένουν καθηλωμένοι οι μισθοί και εάν η κυβέρνηση θα κάνει κάτι για αυτό.

“Νομίζω ότι η νομοθεσία η εργατική νομοθεσία το τελευταίο διάστημα έχει μεταρρυθμιστεί και έχει αλλάξει σε πολλά κομμάτια σε ό,τι αφορά το όφελος για τον εργαζόμενο:

  • Να θυμίσω την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τη μισθωτή εργασία.
  • Να μιλήσω για τα μέτρα προστασίας  του ωραρίου και της υπερωρίας “, απάντησε.

“Πάντοτε η κυβέρνηση φροντίζει έτσι ώστε να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο, ένα περιβάλλον στο οποίο η οικονομία να μπορεί να αναπτύσσεται με τρόπο που και οι επιχειρήσεις να κερδίζουν και μέρισμα και συμμετοχή σε αυτό το κέρδος να έχουν και οι εργαζόμενοι. Δεν είναι μόνο θέμα προτροπής, είναι θέμα συνολικής πολιτικής αντίληψης το οποίο υπηρετούμε και με τις θεσμικές μας παρεμβάσεις”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ