Παπαθανάσης στον Realfm 97,8: Επάρκεια αγαθών για το Πάσχα – Τι είπε για τις επενδύσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “οι συμπολίτες μας, μιας και είμαστε λίγες ημέρες πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, πρέπει να είναι σίγουροι ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών χωρίς καμία αγωνία για κανέναν. Σαφώς οι τιμές είναι πιο αυξημένες από πέρσι αλλά παρακολουθούμε πάντα και κάνουμε συνεχώς ελέγχους”.

“Πέραν των μέτρων, άμεσα μετά την επανεκκίνηση της αγοράς, δώσαμε στήριξη για το ενεργειακό κόστος συνολικά μέχρι σήμερα και με τα μέτρα που τρέχουν 4 δισ. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και ότι ευρώ μπορεί να βγει από τον κρατικό προϋπολογισμό, κρατώντας και μια δημοσιονομική τάξη, πηγαίνει στοχευμένα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Σήμερα τρέχει το πρόγραμμα για τον Απρίλιο και που θα έρθει η επιταγή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα” περιέγραψε.

“Η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί κανονικά, είμαστε με επάρκεια για πολλούς μήνες. Και στον πρωτογενή τομέα είμαστε δυνατή πλέον και πλεονασματικοί. Δεν υπάρχει θέμα επισιτιστικής κρίσης στην πατρίδα μας” επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

“Θέλουν να επενδύσουν στην πατρίδα μας στον ενεργειακό κλάδο, καθότι έχουμε και αέρα και ήλιο. Υπάρχει δυναμική στις επενδύσεις. Δεν έχει υπάρξει κάποια αναστολή επενδυτικών σχεδίων, σίγουρα μπορεί να επηρεάσει ο πόλεμος αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτή την εικόνα” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ