Καλάθι του νοικοκυριού: Οι αλλαγές της νέας εβδομάδας και η efood

Τις αλλαγές που έρχονται από αύριο στο «καλάθι του νοικοκυριού», μετά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου και τις αστοχίες που προέκυψαν, παρουσίασε το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Μία από τις καινοτομίες είναι ότι «καλάθι του νοικοκυριού» αποκτά και η efood, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, από το υπουργείο Ανάπτυξης λέγεται ότι όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα γι’ αυτό και επιβάλλονται αλλαγές. Από αύριο λοιπόν θα είναι εμφανέστερη η σήμανση των προϊόντων. Η σήμανση με όλα τα προϊόντα του καλαθιού θα υπάρχει και στην είσοδο των καταστημάτων. Συνολικά έγιναν 110 αλλαγές επί 850 προϊόντων. Υπήρχαν διπλοεγγραφές και λάθη στις τιμές. Ήταν όμως εκκωφαντική η απουσία επώνυμων προϊόντων στους καταλόγους των καταστημάτων. Το 55% των προϊόντων που περιλήφθηκαν στο «καλάθι του νοικοκυριού», ήταν ιδιωτικής ετικέτας. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης θα έχει μέσα στην εβδομάδα συνάντηση με εκπροσώπους των μεγάλων βιομηχανιών.
Από τα 13 σούπερ μάρκετ, ο ΑΝΤ1 ανέδειξε το κατώτερο και το ανώτερο καλάθι. Το φθηνότερο με 51 προϊόντα είχε αξία 121,83 ευρώ και το ακριβότερο 150,68 ευρώ.

 

Η efood

Από αύριο όμως προστίθεται ακόμα μία εταιρία στο καλάθι του νοικοκυριού. πρόκειται για την efood, η οποία θα μπει στον e-Kαταναλωτή. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι από το καλάθι αυτό οι καταναλωτές θα μπορούν να παραγγείλουν.

«Ήδη η πρώτη εβδομάδα για το καλάθι του νοικοκυριού ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντική και ο ελεύθερος ανταγωνισμός λειτούργησε πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα λειτουργήσει και τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα. Είμαστε από πάνω για να φέρουμε καλύτερες τιμές στον καταναλωτή», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι: «Ετοιμάζεται μια επιπλέον συμπληρωματική υπουργική απόφαση για να διορθωθούν ό,τι ατέλειες εντοπίσαμε. Θέλω οι αλυσίδες που είπαν ότι θα βάλουν πλάτη με το καλάθι να το κάνουν στα αλήθεια και να έχουν εμφανή ταμπελάκια για να βλέπει ο κόσμος τι ψωνίζει. Οι αλυσίδες, η βιομηχανία και όλοι θα κριθούν στο «καλάθι του νοικοκυριού» αν θα ρίξουν τις τιμές τους και αν θα βοηθήσουν τον κόσμο να μπορέσει να βγάλει αυτόν τον δύσκολο χειμώνα. Τα αστεία τελειώσανε».
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι: «Από αύριο προστίθεται στον e-Kαταναλωτής και η εταιρεία e-food, η οποία αποφάσισε να φτιάξει το δικό της «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο θα μπορούν οι καταναλωτές, εφόσον το επιλέξουνε, να το παραγγείλουν».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ