Η επόμενη ημέρα της Ελλάδας στο τραπέζι του Eurogroup

Η επόμενη ημέρα της Ελλάδας στο τραπέζι του Eurogroup

Κρίσιμη διαπραγμάτευση για την προληπτική γραμμή στήριξης των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα αποτελεί το σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, θα βρεθεί στις Βρυξέλλες όπου θα τεθεί το πλαίσιο της συζήτησης ώστε το αργότερο ως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, να ληφθεί οριστική απόφαση για τη μορφή που θα πάρει το μεταβατικό πρόγραμμα της Ελλάδας από την 1η Ιανουαρίου του 2015 καθώς το υπάρχον ευρωπαϊκό πλαίσιο εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό παρουσιάστηκε με σαφήνεια από το νέο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί καθώς τον Δεκέμβριο απαιτείται επαρκής χρόνος για όσες χώρες θα πρέπει να περάσουν από τα κοινοβούλια τους το νέο πλαίσιο της σχέσης του EFSF/ESM με την Ελλάδα πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Αναστάτωση προκάλεσε χθες η ασαφής διατύπωση του ολλανδού Προέδρου του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, περί συνέχισης ή κατ’ άλλους διαδοχής του παρόντος προγράμματος βρισκόταν σε έγγραφο για την ατζέντα της αποψινής συνεδρίασης.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε ο κ. Χαρδούβελης τηλεφώνησε στον κ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου «τον διαβεβαίωσε ότι δεν έκανε καμία αναφορά για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά αντίθετα για τη φάση μετά το τρέχον πρόγραμμα».

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Νίκος Χατζηνικολάου για το κρίσιμο Eurogroup

Χαρδούβελης:Συζητάμε για μια περιορισμένη εποπτεία 6-12 μηνών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ