Η απάντηση του Σκυλακάκη στον Realfm για τη δήλωση με τα αυτοκίνητα: Ωραίο είναι το τρολάρισμα, αλλά τα θέματα είναι πιο σοβαρά

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει κανένα μέτρo πριν προηγηθεί μέτρημα. Έχουμε μπροστά μας όπως ξέρετε τα στοιχεία του ΑΕΠ τα οποία θα βγουν και θα είναι σημαντικά καλύτερα από αυτά που είχαμε στον προϋπολογισμό. Έχουμε τις νέες εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό. Η κυβέρνηση θα μετρήσει, θα ληφθούν οι αποφάσεις σε συλλογικό κυβερνητικό επίπεδο”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην Κάτια Μακρή πρόσθεσε ότι “ο βασικός προσανατολισμός είναι ότι όσο πιο δύσκολη είναι μια κατάσταση, τόσο πιο στοχευμένα πρέπει να είναι τα μέτρα, διότι οι πόροι είναι περιορισμένοι και πρέπει να πιάσουν όσο γίνεται περισσότερο τόπο από πλευράς κοινωνικής αποτελεσματικότητας”.

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του με τα αυτοκίνητα που συζητήθηκε ανέφερε ότι “Ωραίο είναι το τρολάρισμα αλλά τα θέματα είναι πιο σοβαρά από το τρολάρισμα και η πραγματικότητα είναι ότι οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης είναι σημαντικές, πήγαμε από την περίοδο της πρώτης κρίσης το 2019 στα 75 και έχουμε πάει στο μπρεντ στα 90 δολάρια. Το φυσικό αέριο έχει πάει τέσσερις με πέντε φορές πάνω και επηρεάζει το σύνολο των νοικοκυριών, αυτό πρέπει να καταλάβουμε”.

“Αυτή η κρίση της ακρίβειας θα υποχωρήσει στη συνέχεια, δεν είναι δυνατόν το φυσικό αέριο να είναι σε αυτές τις τιμές επί μακρόν, είναι παράλογο. Επίσης, άλλα αγαθά που έχουν αυξηθεί με τον χρόνο όσο ισορροπεί η παγκόσμια οικονομία, θα αρχίσουν να μειώνονται οι τιμές. Συνεπώς, έχουμε κάθε λόγο να κάνουμε τη δουλειά μας και να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η τετραετία. Σας θυμίζω ότι η ολοκλήρωση μιας τετραετίας είναι σημαντικό θέμα και θεσμικά. Βοηθάει και το πολιτικό σύστημα να προσαρμοστεί και τους οικονομικούς παράγοντες να μας αντιμετωπίζουν καλύτερα από ότι αν κάνουμε κάθε τόσο εκλογές εκτός της συνταγματικής προθεσμίας” σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ