Η αγωνία των αγορών πριν τα πέναλτι στο ματς Ελλάδας – δανειστών – BINTEO

Για τη πιθανότητα εκλογών και το τρίτο πακέτο μιλά η επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale στο Bloomberg και αναδεικνύει τις ανησυχίες των αγορών πριν τα πέναλτι στο ματς Ελλάδας – δανειστών με αιχμή το Grexit, που επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Σημειώνει πως η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις είναι κρίσιμη διότι διεθνώς  η κατάσταση είναι αβέβαιη. Εκτιμά πως «θα επιδιωχθεί μια προκαταρκτική συμφωνία» και μετά θα υπάρξει «συζήτηση για τρίτο πακέτο στην Ελλάδα 60-80 δισ. ευρώ». Αυτό απαιτεί ένα νέο συμβιβασμό, πέρα από τις «κόκκινες γραμμές» της κάθε πλευράς, επισημαίνει.

Για τις εκλογές, αναφέρει, πως είναι πιθανές μέσα στον κύκλο που είναι σε εξέλιξη. Αλλά έτσι κι αλλιώς «η κατάσταση με το θέμα της Ελλάδας είναι μια περίπλοκη κατάσταση. Δεν είναι μαύρο ή άσπρο. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του γκρι», σημειώνει. «Θα εξαρτηθεί πως θα πάνε οι συνομιλίες για τις «κόκκινες γραμμές» των δυο πλευρών».

Για τις επιπτώσεις αναφέρει πως η Ελλάδα μπορεί να έχει μικρό ειδικό βάρος στην ευρωζώνη και το κόστος μιας ρήξης να υπολογίζεται σε 3% του ΑΕΠ στην ευρωζώνη. Αλλά το ερώτημα είναι πως θα συμπεριφερθούν οι αγορές μετά και πως οι πολιτικές ηγεσίες θα διαχειριστούν τις επιπτώσεις, με το εκλογικό σώμα και τα ριζοσπαστικά κόμματα που αναδύονται, καταλήγει.

Δείτε επίσης

Die Linke: Μέρκελ και Σόιμπλε σε “ιερά συμμαχία” κατά του Τσίπρα

Die Zeit: Ο Τσίπρας ελπίζει σε συμφωνία τον Μάιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ