Φυσικό Αέριο: Οι αλλαγές που φέρνει στην επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης η πτώση της τιμής του

Η τιμή στο φυσικό αέριο καθορίζει το σχεδιασμό για τα επιδόματα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχεδιάζεται αναδιανομή των επιδομάτων, ενώ ανοίγει η πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η τιμή του φυσικού αερίου κινείται πτωτικά και αν αυτό συνεχιστεί, τότε έρχεται νέος σχεδιασμός για τις επιδοτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι αν συνεχιστεί αυτή η πορεία στην τιμή του φυσικού αερίου, από το 2023 θα αλλάξει ο σχεδιασμός των επιδοτήσεων. Η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει στα 123 ευρώ η μεγαβατόρα, ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν στα 330 ευρώ. Επίσης τα συμβόλαια μέχρι τον Μάρτιο του 2023 είναι στα 160 ευρώ μεγαβατόρα. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων για την κυβέρνηση, δηλαδή λιγότερα χρήματα για την επιδότηση στο ρεύμα, τα οποία θα δοθούν αλλού, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στην αμόλυβδη βενζίνη.

Εντωμεταξύ η πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης θα ανοίξει στις 10 Νοεμβρίου. Οι αιτήσεις θα γίνονται ως τις 15 Δεκεμβρίου και τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους Έως το τέλος Δεκεμβρίου εφάπαξ, όχι σε δόσεις. Τα ποσά θα είναι αυξημένα, με την επιδότηση αυτή να κυμαίνεται από 300 έως 800 ευρώ. Η επιδότηση θα φτάνει στα 1600 για όσους χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά πετρέλαιο, και θα καλύπτει και την χρήση της μπλε κηροζίνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ