Εύα Καϊλή: Στο «στόχαστρο» τουρκικών ΜΜΕ μετά την ερώτησή της στην Κομισιόν για το μεταναστευτικό

Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ μπήκε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή με αφορμή ερώτησή της στην Επιτροπή για το μεταναστατευτικό.

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατέθεσε χθες ερώτηση προς την Κομισιόν, σχετικά με την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα, ζητώντας την ενίσχυση τόσο της Frontex, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων στα ευρωπαϊκά σύνορα, όσο και της χώρας μας, με σκοπό να στηριχθεί οικονομικά, μιας και ως χώρα υποδοχής επωμίζεται τεράστιο βάρος

Ο τούρκικος τύπος με αφορμή την ερώτησή της έβαλε στο στόχαστρο την Εύα Καϊλή, χρησιμοποιώντας βαριές, αλλά και υποτιμητικές εκφράσεις.

Η φιλοκυβερνητική «Hurriyet» γράφει ότι εντάχθηκε στην «ομάδα των πολιτικών που στοχεύουν την Τουρκία, πραγματοποιώντας σκανδαλώδη δήλωση», την οποία χαρακτήρισε πρόκληση.

Εύα Καϊλή

Δεν είναι όμως μόνο το συγκεκριμένο ΜΜΕ αλλά και άλλα τουρκικά που αναφέρθηκαν στην Ελληνίδα πολιτικό με προσβλητικούς  χαρακτηρισμούς. Η Γενί Σαφάκ σε δημοσίευμα της κάνει λόγο για «ξεδιάντροπες συκοφαντίες κατά της Τουρκίας».

Η εφημερίδα Ακσάμ, που υποστηρίζει ότι «για να ζητήσουν λεφτά από την ΕΕ, κατηγορούν την Τουρκία».

Επίθεση και από το A haber, το οποίο στον τίτλο του αναφέρεται στο φόβο της Ελλάδας για την Τουρκία, για να αναφερθεί σε «σκανδαλώδεις δηλώσεις από τον έλληνα υπουργό, Νίκο Δένδια και την πολιτικό Εύα Καϊλή».

Για «συκοφαντίες της Εύας Καϊλή εναντίον της Τουρκίας» κάνει λόγο και το Haber3, με την επίθεση στην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιχειρείται από διάφορα τουρκικά ΜΜΕ.

Η τουρκική ιστοσελίδα takvim αποκαλεί υποτιμητικά την Ελληνίδα ευρωβουλευτή «Μπάρμπι της Ελλάδας» ενώ και αυτή χαρακτηρίζει την ερώτησή της «σκανδαλώδη».

Εύα Καϊλή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ