Φθηνή στέγη: Έρχονται στεγαστικά δάνεια έως 150.000 ευρώ σε νέους κάτω των 40 ετών

Στην ανακοίνωση μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τους νέους, που αφορά στην αγορά πρώτης κατοικίας, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στην κυβέρνηση επεξεργάζονται ένα φιλόδοξο σχέδιο – όπως το χαρακτηρίζουν – για φθηνή στέγη για τους νέους, τους κύριους άξονες του οποίου θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ, στο Βελλίδειο, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Στην κυβέρνηση φαίνεται να οριστικοποιούν τη χορήγηση στεγαστικών δανείων για ένα ποσό γύρω από τη ζώνη των 150.000 ευρώ.

Το μέτρο θα απευθύνεται σε νέους έως 40 ετών, με αρκετά χαμηλό επιτόκιο και με κρατικές εγγυήσεις. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Πρόκειται για μια παρέμβαση που εφόσον κλειδώσει, θα αποτελεί σημαντική ενίσχυση για τις νέες οικογένειες και κατ’ επέκταση για τη μεσαία τάξη.

Το σχέδιο για φθηνή στέγη, που περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείων σε νέους κάτω των 40 ετών, είχε αποκαλύψει η Realnews της περασμένης Κυριακής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Δημόσιο θα καλύπτει το 75% της αξίας του ακινήτου και το υπόλοιπο ποσό θα προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό. Το εθνικό σχέδιο στέγασης προβλέπει επιδότηση ενοικίου με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ