Οικονόμου στον Realfm 97,8 για εκλογικό νόμο: Ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στη ΔΕΘ για το πώς θα προχωρήσουμε στις εκλογές του 2023

«Το ζήτημα και ο άξονας δεν είναι το τι συμφέρει κάθε φορά την κυβέρνηση αλλά πώς με βάση τις συγκυρίες και τα δεδομένα που διαμορφώνονται θα έχεις το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για την πατρίδα» σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την συζήτηση που έχει ανοίξει για τον εκλογικό νόμο, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα. 

«Εμείς δεν είχαμε φύγει ποτέ από την λογική ότι ο εκλογικός νόμος και τα εκλογικά συστήματα θα πρέπει να είναι τέτοια, που αποτυπώνοντας την κρατική βούληση προφανώς, να δίνουν την δυνατότητα δημιουργίας σταθερών κυβερνήσεων» πρόσθεσε.

«Αυτό που έχει προστεθεί στον δημόσιο διάλογο τις τελευταίες ημέρες είναι ότι δεν μπορεί κανείς να προσπερνά εύκολα την ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη που προβάλλει, για σταθερές κυβερνήσεις που να μπορούν να παίρνουν χωρίς εσωτερική διαβούλευση ή χωρίς να χάνουν χρόνο, αποφάσεις που είναι κρίσιμες ως προς την ταχύτητα και το περιεχόμενο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει» περιέγραψε ο κ. Οικονόμου.

«Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ερωτηθεί για το θέμα, θα απαντήσει και θα δοθεί καθαρά η εικόνα για το πώς θα προχωρήσουμε προς τις εκλογές του 2023. Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν αλλάζει από την δική μας εκτίμηση και την εκτίμηση της παράταξής μας είναι ότι ειδικότερα σε τέτοιες συνθήκες και πάντα, η χώρα έχει ανάγκη από συμπαγείς, σταθερές κυβερνήσεις και εκλογικός νόμος αυτό πρέπει να εξασφαλίζει» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ