«Φουσκωμένο» το επίδομα παιδιού στις 31 Μαΐου – Πώς εξασφαλίζεται «έξτρα» δόση σε επόμενη πληρωμή

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να καταβληθεί το “φουσκωμένο” επίδομα παιδιού: Τρεισήμισι δόσεις θα εισπράξουν στο τέλος του μήνα χιλιάδες οικογένειες δικαιούχοι του Α21. Όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 6 Μαΐου και δεν είχαν εισπράξει την έκτακτη ενίσχυση που καταβλήθηκε λίγο πριν το Πάσχα, τώρα θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τόσο την α’ και την β’ δόση του επιδόματος, όσο και την λεγόμενη επιταγή «ακρίβειας».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μαζί με τις τακτικές δόσεις, λοιπόν, θα εξοφληθεί και η έκτακτη ενίσχυση που αντιστοιχεί σε μιάμιση μηνιαία δόση του επιδόματος!

Ουσιαστικά τα ποσά που θα λάβουν οικογένειες – δικαιούχοι του Α21 είναι πέρα από το τακτικό τους επίδομα και η έκτακτη ενίσχυση -που σε όσους πρόλαβαν τις προηγούμενες προθεσμίες καταβλήθηκε λίγο πριν το Πάσχα- και θα κατατεθούν στους λογαριασμούς τους την Τρίτη 31 Μαΐου.

Ποιοι θα πάρουν «φουσκωμένο» επίδομα

Για να χορηγηθεί τόσο το επίδομα όσο και η έκτακτη ενίσχυση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά σχετική αίτηση και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Α21, υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ