Φορολογικές δηλώσεις: Ανατροπές στην εξόφληση φόρου και τον ΕΝΦΙΑ

Νωρίς- νωρίς αναγκάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει την ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, την οποία έτσι και αλλιώς αναμενόταν να δώσει: Η παράταση όμως που δόθηκε στην προθεσμία για τις φορο-δηλώσεις, μοιραία φέρνει ανατροπές όχι μόνο στην εξόφληση του φόρου εισοδήματος, αλλά και στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Αν και συνήθως η ανακοίνωση για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων γίνεται τελευταία στιγμή, αυτή τη φορά το οικονομικό επιτελείο υποχρεώθηκε τόσο από την πίεση που άσκησε η κοινότητα λογιστών-φοροτεχνικών, όσο και λόγω των αρρυθμιών που παρουσίασε το TaxisNet το τελευταίο διάστημα, να κάνει τις σχετικές επίσημες τοποθετήσεις νωρίς- νωρίς.

Πώς θα εξοφληθεί ο φόρος εισοδήματος και τι θα γίνει με την έκπτωση

Συγκεκριμένα, η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πήρε παράταση και λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου, αντί για τις 27 Αυγούστου, κάτι όμως που φέρνει ανατροπές και στην εξόφληση τόσο του φόρου εισοδήματος, όσο και του ΕΝΦΙΑ!

Η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος -από τις συνολικά 8 δόσεις- θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Όμως για όσους θέλουν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο ώστε να εξασφαλίσουν και την σχετική έκπτωση οι προθεσμίες είναι διαφορετικές: Για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ