Food Pass: Πότε θα ψηφιστεί το μέτρο της κάλυψης του 10% των αγορών σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων

Άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή το μέτρο για το «Food Pass» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βουλή.

Μητσοτάκης: Η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων για 6 μήνες

Πρόκειται για τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην κάλυψη του 10% των αγορών των νοικοκυριών σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε άτυπη συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο στόχος είναι η διάταξη να έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

«Προχωράμε σε μια νέα πρωτοβουλία για να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά. Η περίμετρος του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ώστε από τη νέα πρωτοβουλία να ωφεληθεί και η μεσαία τάξη. Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για έξι μήνες η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων», δήλωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διευκρίνισε ότι το μέτρο θα αφορά αγορές σε φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ