Eξωδικαστικός Μηχανισμός: Ρύθμιση και για οφειλές άνω των 125.000 ευρώ

Δυνατότητα για ρύθμιση οφειλών και σε όσους έχουν χρέη άνω των 125.000 ευρώ δίνει η υπουργική απόφαση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Στις περιπτώσεις των συγκεκριμένων οφειλετών, το Δημόσιο και το ΚΕΑΟ θα προτείνουν λύσεις, μόνο εφόσον προσκομίζεται από τον οφειλέτη αξιολόγηση βιωσιμότητας και σχέδιο αναδιάρθρωσης οφειλών από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα.

Συνοπτικά, οι αποφάσεις της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου και της υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, περιέχουν τρία νέα στοιχεία:

1ον Εντάσσονται στον Εξωδικαστικό και οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που δημιουργήθηκαν έως και τις 31-12-2017, ενώ η προηγούμενη ρύθμιση προέβλεπε την ένταξη των οφειλών έως και 31-12-2016.

2ον Εντάσσονται και οφειλές άνω των 50.000 ευρώ και μέχρι 125.000 ευρώ, ενώ το προηγούμενο όριο ήταν οι 50.000 ευρώ.

3ον Εντάσσονται και οφειλές άνω των 125.000 ευρώ, εφόσον ο οφειλέτης προσκομίσει ειδικά δικαιολογητικά.

Η νέα ρύθμιση που περιέχουν οι δύο αποφάσεις σε συνδυασμό και με τη δραστική μείωση των δικαιολογητικών, ικανοποιούν τα αιτήματα των επαγγελματικών φορέων που ζητούσαν τόσο αυξημένα όρια οφειλών όσο και ευέλικτη διαδικασία ένταξης στον Μηχανισμό.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ