Έτσι θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Ανακοίνωση για το πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή στις 6 Νοεμβρίου εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε το αγοραστικό κοινό ότι στις 3/11/2022 μαζί με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης ”Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος” και διατάξεις για τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ψηφίσθηκε και προσθήκη-τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο άρθρο 3 που επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια στις 6 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή από 11 π.μ. έως 8 μ.μ. » σημείωσε ο Σύνδεσμος. 

« Ως εκ τούτου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό. Πληροφορούμε επίσης το καταναλωτικό κοινό ότι οι εταιρίες -μέλη μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων συμπλήρωσε ο Σύνδεσμος.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπενθυμίζει πως τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε ολόκληρη την επικράτεια μεθαύριο, Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από  τις 11 π.μ έως τις  8 μμ. Η σχετική τροπολογία, ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή και επαναφέρει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή που ίσχυε ήδη στο πλαίσιο του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι οποίες εν τω μεταξύ καταργήθηκαν

Το «ΟΧΙ» της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ

Την αντίθεσή τους με την τροπολογία που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, έχουν εκφράσει με κοινή ανακοίνωση η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ.

Κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό και αναφέρουν ακόμη ότι: «Δεδομένου ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ