Έγκλημα στη Μάνδρα: «Κυνηγούσαμε ένα αγριογούρουνο και εκπυρσοκρότησε το όπλο» είπε ο 14χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδελφό του

Τα πρώτα λόγια του 14χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε, κατά λάθος, τον 17χρονο αδελφό του στη Μάνδρα.

Σοκ με τις εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 17χρονου, που εντοπίστηκε νεκρός, με τραύμα από σφαίρα, την Πέμπτη στη Μάνδρα Αττικής.  Ο 14χρονος αδελφός του ομολόγησε, κάνοντας λόγο για δυστύχημα και υποστηρίζοντας πως σκότωσε, κατά λάθος, τον 17χρονο.

Ο 14χρονος κατέθετε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την υπόθεση.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο πατέρας του υποστηρίζει ότι σήμερα το πρωί ο 14χρονος του αποκάλυψε όσα συνέβησαν, ότι δηλαδή εκείνος σκότωσε τον 17χρονο κατά λάθος. Όταν οι αστυνομικοί κάλεσαν σήμερα ξανά για κατάθεση πατέρα και γιο, ο ανήλικος ομολόγησε ότι εκείνος ήταν ο δράστης. «Τον σκότωσα κατά λάθος. Κυνηγούσαμε ένα αγριογούρουνο και το όπλο εκπυρσοκρότησε, μόνο του. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Πέταξα το όπλο και γύρισα στο σπίτι» φέρεται να είπε ο 14χρονος στους αξιωματικούς. Ο ανήλικος πρόκειται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Τι υποστήριξε ο πατέρας για την καραμπίνα

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο πατέρας παραδέχθηκε σήμερα ότι έχει στην κατοχή του καραμπίνα και ισχυρίστηκε ότι αρχικά το απέκρυψε γιατί δεν είχε άδεια, και φοβήθηκε να το πει. Όπως φέρεται να είπε, την είχε κρυμμένη σε σεντούκι και δεν γνώριζε ότι έλειπε.

Τεστ παραφίνης στον 14χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, θα γίνει ειδικό τεστ παραφίνης στο παιδί, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στα δάχτυλά του υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας.

Μάνδρα: Το χρονικό

Από την προανάκριση που διενεργούσε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, είχαν προκύψει από την αρχή σοβαρές ενδείξεις ότι ο 14χρονος ήταν ο δράστης. Σημειώνεται, ότι μετά την ανθρωποκτονία, στην θέση Λούτσα, ο ανήλικος εξαφανίστηκε από το σημείο, όπου είχε πάει με τον αδελφό του για να μαζέψουν τα πρόβατα της οικογένειάς τους.  Εντοπίστηκε αργότερα και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπου έδωσε κατάθεση έως αργά το βράδυ, ενώ μαζί του ήταν και ο πατέρας του.

Όπως έγραψε πρώτο το enikos.gr, στην πρώτη του κατάθεση ο 14χρονος, που είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 17χρονο ζωντανό, περιέγραψε ότι βοσκούσαν τα πρόβατα και κάποια στιγμή χάθηκαν μέσα στο δάσος. Επειδή δεν τον έβρισκε, έφυγε και γύρισε σπίτι. Αργότερα άλλαξε την κατάθεση λέγοντας ότι αφού έψαξε για τον 17χρονο γύρισε στο μαντρί.

Τελικά, ομολόγησε σήμερα.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ