Μάνδρα: Ο 14χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε, κατά λάθος, τον αδελφό του

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 17χρονου στη Μάνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του, ενώ κυνηγούσαν αγριογούρουνα.

Αυτή την ώρα ο ανήλικος μεταβαίνει με αξιωματικούς στο σημείο προκειμένου να τους υποδείξει το όπλο του εγκλήματος.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι δημοσιογράφος της εκπομπής «Τlive» εντόπισε ένα όπλο (καραμπίνα) κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος.  Μένει να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το φονικό όπλο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να απαντηθεί το εξής ερώτημα:  Ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή ή αν κάποιος το τοποθέτησε στη συνέχεια;

Μάνδρα όπλο

Μάνδρα όπλο

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Όπως έγραψε το enikos.gr, από την προανάκριση που διενεργεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από την πρώτη στιγμή είχαν προκύψει σοβαρές ενδείξεις ως προς το πρόσωπο που αφαίρεσε την ζωή του 17χρονου.

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται πάντως και στο πόρισμα του ιατροδικαστή που θα ρίξει φως σε κάποια σημεία που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί. Ο 17χρονος φέρει ένα τραύμα στον αυχένα, κάτι που δείχνει ότι πυροβολήθηκε πισώπλατα, ωστόσο πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής θα εξετάσει αν έχει και δεύτερο τραύμα, καθώς υπάρχουν κάποιες τέτοιες ενδείξεις. Σημειώνεται ότι δίπλα στον 17χρονο βρέθηκαν δύο φυσίγγια από καραμπίνα.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Πέμπτης, από διερχόμενο πολίτη που έκανε ποδήλατο στη θέση Λούτσα. Το θύμα είχε πάει μαζί με τον 14χρονο αδελφό του για να μαζέψουν τα πρόβατα που έχει η οικογένειά τους. Στη συνέχεια, ο 14χρονος εξαφανίστηκε, ενώ λίγο μετά, κι ενώ τον αναζητούσαν, μετέβη με τον πατέρα του στο αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια και οι δύο οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπου έδωσαν κατάθεση μέχρι αργά το βράδυ.

Όπως έγραψε πρώτο το enikos.gr, στην πρώτη του κατάθεση ο 14χρονος, που είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 17χρονο ζωντανό, περιέγραψε ότι βοσκούσαν τα πρόβατα και κάποια στιγμή χάθηκαν μέσα στο δάσος. Επειδή δεν τον έβρισκε, έφυγε και γύρισε σπίτι. Αργότερα άλλαξε την κατάθεση λέγοντας ότι αφού έψαξε για τον 17χρονο γύρισε στο μαντρί.

Το σίγουρο είναι ότι ο 14χρονος δεν επέστρεψε στο σπίτι μετά την έρευνα για τον αδελφό του, όπως είπε αρχικά. Ο πατέρας τους πήγε στη στάνη, πήρε τον 14χρονο και αφού πρώτα επέστρεψαν στο σπίτι, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ΑΤ Μάνδρας.

Οι καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού

Όπως σημειώνεται ο οργανισμός δέχθηκε δύο ανώνυμες κλήσεις για την οικογένεια του παιδιού. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σωματική κακοποίηση των παιδιών από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανών να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

  • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
  • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
  • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
  • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
  • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
  • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ