Εστίαση: «Κοκτέιλ» ενισχύσεων, φορο-ελαφρύνσεων και… κάλυψης μισθών – Οι άξονες του πακέτου στήριξης

«Κοκτέιλ» χρηματοδοτήσεων, μειώσεις φόρων, αναστολές σύμβασης, επιδοτήσεις μισθοδοσίας, μηδενικά ενοίκια, προβλέπει μεταξύ άλλων το ειδικό «πακέτο» για την εστίαση που «εξειδικεύει» σήμερα ο υπουργός Οικονομικών: Βεβαίως πολλά από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα υιοθετηθούν και σε άλλους κλάδους, όπως φαίνεται όμως η εστίαση θα πάρει τη μερίδα του λέοντος.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Υπάρχουν επιχειρήσεις της εστίασης (καφέ, εστιατόρια, μπαρ) που δεν κατάφεραν να ανοίξουν για πολλούς μήνες, ειδικά μετά το καλοκαίρι ακριβώς επειδή εξυπηρετούσαν τουριστικές περιοχές. Έτσι το πακέτο ετοιμάστηκε με γνώμονα αφενός την επιβίωση και αφετέρου την επόμενη ημέρα, όταν δηλαδή ανέβουν και πάλι τα ρολά και χρειαστεί οι επιχειρήσεις της εστίασης να βρουν και πάλι τον βηματισμό τους.

Σε ποιους άξονες θα κινηθεί το πακέτο» για την εστίαση

Ποιοι είναι όμως οι «άξονες» του πακέτου στήριξης για την εστίαση;

– Διατηρείται και για τον Μάρτιο η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για τους επαγγελματίες του κλάδου

– Το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει μηδενικό, καθώς θα συνεχιστούν οι αναστολές σύμβασης εργασίας.

– Διατηρείται ο μειωμένος Φ.Π.Α. (13%) σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Θα επεκταθεί και στις μεταφορές, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, όταν αυτοί θα λειτουργήσουν, αλλά και στο τουριστικό πακέτο ως και τον Δεκέμβριο.

– Ενισχύσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου μέσω Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, αλλά και το νέο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ